Land art

Vi hadde strålende fint vær forrige uke, så jeg bestemte meg for å ha kunst og håndverk ute med 4 og 5 klasse. Vi begynte timen med å se på bilder av Andy Goldsworthy. Han er en land art kunstner som bor i Scotland. Elevene ble både imponert og inspirert.

I kunnskapsløftet er ett av målene å samtale om hvordan kunstnere i ulike kulturer har visualisert natur og benytte dette som utgangspunkt for eget arbeid. Dette er et mål som fin kan kombineres med land art. Land art er når en kunstner arbeider i, med og på naturen, gjerne med prosjekter som har begrenset varighet. Kunstverket kan blåse bort eller smelte bort osv.

 

Elevene ble delt inn i grupper og gikk ut for å sanke materialer og finne seg en bra plass å lage kunstverket sitt på. Elevene likte oppgaven veldig godt og ville gjerne gjøre noe liknende igjen.

Her er noen av elevenes kunstverk:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *